Kanelbullens dag (Y)
Idag är det ju Kanelbullens dag, and I love it ! Färska bullar är det bästa som finns och hemmabakat ska det vara. Hatar konditoribullar, de går bort. Om du inte har ätit någon ännu, ÄT om du inte vet hur man gör. Well, I do so this is how you do!:
Klassiska Kanelbullar:
Du behöver:
25 jäst för söta degar
75 g smör eller margarin
2,5 dl mjölk
0,5 dl strösocker
1 krm salt
1 tsk malen kardemumma
ca 7 dl vetemjöl
Fyllning:
50 g margarin eller smör
0,5 dl strösocker
1 tsk kanel
Pensling:
1 ägg
Garnering:
Strösocker
Gör såhär:
1. Smula ner jästen i en degbunke.
2. Smält matfettet och tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt, 37 grader.
3. Rör ut jästen i lite av degvätskan och tillsätt sedan resten. Tillsätt salt, socker och kardemumma och rör om
4. Använd gärna elvisp med degkrokar eller hushållsmaskin för att arbeta in allt vetemjöl i degen. Degen skall bli mjuk och smidig. Låt jäsa 30 minuter övertäckt.
5. Gör fyllningen. Rör ihop matfett, socker och kanel.
6. Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 20 x 50 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär ca 1,5 cm tjocka skivor och lägg dem i bullformar med snittytan uppåt. Låt jäsa ca 30 minuter.
7. Vispa upp ägget med vanlig visp och pensla försiktigt på bullarna (inte trycka hårt). Strö över pärlsocker.
8. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 8-10 minuter eller i varmluftsugn 200 grader i 10-12 minuter.
Klassiska Kanelbullar:
Du behöver:
25 jäst för söta degar
75 g smör eller margarin
2,5 dl mjölk
0,5 dl strösocker
1 krm salt
1 tsk malen kardemumma
ca 7 dl vetemjöl
Fyllning:
50 g margarin eller smör
0,5 dl strösocker
1 tsk kanel
Pensling:
1 ägg
Garnering:
Strösocker
Gör såhär:
1. Smula ner jästen i en degbunke.
2. Smält matfettet och tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt, 37 grader.
3. Rör ut jästen i lite av degvätskan och tillsätt sedan resten. Tillsätt salt, socker och kardemumma och rör om
4. Använd gärna elvisp med degkrokar eller hushållsmaskin för att arbeta in allt vetemjöl i degen. Degen skall bli mjuk och smidig. Låt jäsa 30 minuter övertäckt.
5. Gör fyllningen. Rör ihop matfett, socker och kanel.
6. Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 20 x 50 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär ca 1,5 cm tjocka skivor och lägg dem i bullformar med snittytan uppåt. Låt jäsa ca 30 minuter.
7. Vispa upp ägget med vanlig visp och pensla försiktigt på bullarna (inte trycka hårt). Strö över pärlsocker.
8. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 8-10 minuter eller i varmluftsugn 200 grader i 10-12 minuter.
Kommentarer
Postat av: Anonym
vad tror du blir min nya hårfärg? lägg en gissning i inlägget på min blogg och gissar du rätt får du en länkning sötnos :)
Trackback